Jdi na obsah Jdi na menu

ZŠ CEREKVICE

Učíme se zejména od toho, koho milujeme.

Biatlon - 6

7. 2. 2017

Protože je letošní zima lyžařům nakloněna, rozhodli jsme se i my využít bohatou sněhovou nadílku a na oslavu závěru pololetí jsme uspořádali biatlonové závody pro 6. a 7. třídu.

V úterý 31. ledna jsme se sešli za školou, kde byl nachystán náš „biatlonový areál“. Pro závodníky byl připraven 400 m okruh, trestný okruh a střelnice se třemi střeleckými stavy. Všechny zúčastněné na úvod čekal 1. okruh, po kterém následovala střelecká položka vleže a po ní okruh druhý - závěrečný. V případě nepřesné střelby musel závodník na trestný okruh.

Jak už to při závodech bývá, někdo běhal rychleji, jiný zase lépe střílel. V cíli se nejrychleji objevili: 1. Tereza Váchová 0:10:07 (1), 2. Ondra Hašek 0:10:40 (0), 3. Petra Kubištová 0:10:48 (1).

Přestože někdo neměl nejlepší čas a po někom vypadala lyžařská stopa, jako by ji projel buldozer, mohu směle říci, že celkovým vítězem se stalo všech 31 závodníků, kteří měli odvahu se postavit na start (někteří poprvé v životě) a hlavně pevnou vůli závod dokončit. Za to si určitě zaslouží pochvalu.

V závěru musím také poděkovat panu školníkovi, který i přes silné sněžení vykonával svou funkci rozhodčího na střelnici poctivě a svědomitě.

Pevně doufám, že se akce dětem líbila a že pochopili, že i za tímto sportem, který nám v současné době dělá velikou sportovní radost a přináší tolik medailí, stojí hodně úsilí a dřiny.

Dušan Simonides