Jdi na obsah Jdi na menu

ZŠ CEREKVICE

Učíme se zejména od toho, koho milujeme.

Školní výlet 8.třídy

13. 6. 2022

Po dlouhém čekání na výlet, jsme se konečně dočkali. Když nám pan učitel Rezek oznámil výlet do Prachovských skal byli jsme nadšeni. A když ještě pan učitel oznámil, že tam budeme na tři dny tak jsme jásali radosti. Jela s nám i paní učitelka Futerová. 
V úterý 31.5. jsme po obědě ve škole vyrazili na vlakové nádraží v Cerekvici nad Loučnou. Všichni jsme měli jeden obrovský batoh a v ruce spacák. Když jsme došli na vlakové nádraží, nastoupili jsme do vlaku a hurá na výlet. Cesta vlakem do Jinolic trvala 3-4 hodiny. V Jinolicích na nás čekal příjemný kemp s polopenzí. 
 
Druhý den, po vydatné snídani jsme vyrazili k našemu cíli - Trosky. Bohužel jsme na první výšlap nemohli jít v plném počtu, protože si naše spolužačka Bára vyvrknula kotník (hned první den). Vlak nám zastavil poblíž Trosek, ale to jsme ještě nevěděli co nás čeká. Když jsme spatřili kopec na Trosky všem se přitížilo. Ale všichni jsme to nějak zvládli a dostali jsme se k cíli. Trosky byli nádherné - jedna část zříceniny se jmenovala Panna a druhá Baba. Potom jsme se dozvěděli co to znamená a nějaký hlubší význam jmen. Z Trosek jsme se vydali zpět - byla to nádherná vycházka, která byla dlouhá 20 km. Když jsme dorazili do kempu, tak jsme si zahráli hry a šli se smočit do rybníku. 
 
Poslední den našeho pobytu v Jinolicích jsme vstali brzy ráno, abychom mohli vyrazit do Prachovských skal. Prachovské skály byly nádherné a když jsme měli seběhnout nějaký ten kopeček, tak jsme závodili kdo bude nejrychleji dole. Cesta mezi skalami byla sice nebezpečná, ale všichni jsme to zvládli. Došli jsme do kempu, dali si oběd a šli jsme na vlak, který nás zavezl zpět domů . 
 
Tím to chci poděkovat našemu třídnímu učiteli a paní učitelce Futerové, že objednali nádherné počasí a odnášíme si z výletu nezapomenutelné zážitky. 
 
Za 8. třídu Adam Abraham