Jdi na obsah Jdi na menu

ZŠ CEREKVICE

Učíme se zejména od toho, koho milujeme.

Vodácký výlet na Sázavu

24. 6. 2022

      Vodácký výlet Sázava

            Od začátku května se školou začaly šířit drby o vodáckém výletě osmé a deváté třídy. Když jsme se o týden později dozvěděli, že je to pravda, už jsme se ani nedokázali soustředit na učení.

      Pro některé bylo rozhodnutí jet na vodu snadné a jasné, ale jiní měli rozhodování těžší. Některé žačky osmé a deváté třídy se totiž probojovaly do Krajského kola Poháru rozhlasu. Rozhodnutí však netrvalo dlouho. Zvítězila voda!

     Ve středu 25.5. jsme po páté vyučovací hodině letěli jako draci domů, abychom si zabalili své saky paky a mohli se vydat na cestu. Do Chocně jsme se museli dopravit sami a z Chocně jsme všichni společně jeli vlakem přes Kolín, Ledečko až do naší cílové stanice, kterým bylo tábořiště Omaha ve Střechově nad Sázavou. Do kempu jsme přijeli unavení, ale natěšení na následující dny. V našem počátečním kempu jsme si postavili stan, prozkoumali okolí a večer nás učitelé hnali do spacáků.

     Další den nám zabalení věcí netrvalo dlouho a s menší lekcí našich instruktorů jsme vypluli do spárů řeky Sázavy. Projeli jsme Kácovem, Českým Štemberkem a zakempovali to v Soběšíně. Náš poslední večer jsme si zpříjemnili hrami a následným táborákem.

     Brzy ráno posledního dnu se ukázalo i sluníčko, a tak jsme se za slunečného počasí vydali na poslední cestu. Cestou nás hnal čas na vlak zpět domů, ale nezabránilo to hrám, které si pro nás připravili naši milí instruktoři. Ne všichni ale dojeli sušší. Cesta domů bohužel rychle utekla, a tak nám nezbývalo nic jiného než padnout do náruče rodičům.

     Tímto bychom chtěli moc poděkovat instruktorům, kteří na nás nedali dopustit. Největší díky však patří našim učitelům, kteří to vše uspořádali a vzali nás na tak příjemně prožitý výlet.

                                                                                       

                                                                                        Za 8.třídu Terka Salátová a Adéla Pečenková