Jdi na obsah Jdi na menu

ZŠ CEREKVICE

Učíme se zejména od toho, koho milujeme.

Vycházka-říjen

25. 10. 2021

Výlet 8. třídy

Po dlouhém vyptávání, žadonění, škemrání a prošení zda nepojedeme na výlet, se nám dočkalo kladné odpovědi.

 Pan učitel Rezek pro nás naplánoval výlet do Litomyšle na bowlingové dráhy. Osud a předpověď slunečného počasí tomu tak ale nechtěly, a proto jsme si vyšli na sedmi kilometrovou túru v okolí Cerekvice a Pekel obohacené o spoustu zábavných her. Z počátku bylo chladno a studený vítr nás šlehal do tváří, chtěl nám strhat bundy z těl a probouzel ze spánku i ty nejnenapravitelnější noční sovy. Nedali jsme se.

 Na nadchodu nad státní silnicí jsme se vrátili do svých mladších . Mávat řidičům a nadšeně skákat, když někdo zamává nebo dokonce zatroubí…To je naše. S dobytím nejvyššího bodu cesty - Záhořanského kopce - vodojemu, nás přivítalo sluníčko a spousta bodláků svádějící k utrhnutí a k zahájení bodlákové bitvy. Dále cestu přes Pekla jsme proložili další hrou a pokračovali přes silnice, pole, lesy a luka.

A tak jsme si na den protáhli záda a vyčistili hlavu od fyzi- ehm, od češti-  no zkrátka od všedních školních záležitostí.  

Při tomto výletu jsme si potvrdili tři věci:

 Zaprvé, když máte svačinu v podobě pendreků, křupínků, křížal, ořechů nebo podobných pochutin a rozbalíte je v přítomnosti celé třídy, neobejdete se bez značných ztrát.

Dále jsme si potvrdili, že je jedno, kde tento volný čas strávíme, ale záleží na tom s kým. Myslím, že my jsme ho strávili velice kvalitním způsobem.

A taky jsme si potvrdili, že pan učitel Rezek a pan učitel Simonides umějí udělat výlet nezapomenutelným.

 

Děkujeme

Za 8. třídu Šárka Dostálová